Haluatko olla terveempi ja rennompi? Aja moottoripyörällä

Kuva: alessio barbanti

Jo 20 minuutin ajo vastaa kevyttä liikuntasuoritusta, nostaa sykettä ja vähentää stressiä

Moottoripyöräily tekee tutkimuksen mukaan terveydelle hyvää.
Moottoripyöräilijä elää paremman ja terveemmän elämän.

Me kaikki motoristit tiedämme tämän muutenkin, mutta nyt aiheesta on tarjolla myös tieteellistä tutkimustulosta.

Moottoripyörävalmistaja Harley-Davidsonin Kalifornian yliopiston kanssa tekemän neurobiologisen tutkimuksen mukaan moottoripyörällä ajo vaikuttaa ihmiseen usealla positiivisella tavalla.


Stressiä aiheuttavien biojälkien todettiin tutkimuksessa vähenevän moottoripyöräilijöiden keskuudessa 28 prosenttia.
20 minuutin ajo vastasi kevyttä liikuntasuoritusta, nostaen sykettä keskimäärin 11 prosenttia ja adrenaliinitasoja 27 prosenttia.


Myös huomiointikyky ja virkeys paranivat motoristeilla saman verran, kuin kahvikupillisen nauttimisen jälkeen.
Erot havaittiin verrattuna ajosuoritusta auton ja moottoripyörän välillä.

Aivotoimintaa tutkittiin asentamalla motoristien päähän langaton aivosähkökäyriä mittaava laite (EEG, electroencephalogram). Tutkimuksen suoritti Kalifornian yliopiston UCLA:n alainen Semel Institute for Neuroscience and Human Behavior.

Paljon hyvää

Moottoripyöräilyyn voi helposti liittää muitakin hyvää elämää lisääviä tekijöitä.

Yleisen cooliuden ja sisäisen zenin löytymisen lisäksi työmatkat taittuvat moottoripyörällä autoa simppelimmin ja vähemmän saastuttaen. Pysäköinti on helpompaa. Kaupunkiliikenteessä neljä moottoripyörää vie saman tilan liikenteestä kuin yksi auto.

Moottoripyörän valmistus työllistää enemmän ihmisiä per kulkuneuvo kuin autoteollisuudessa. Moottoripyörällä kulkiessa tapaa mahtavia, ystävällisiä ja auttamishenkisiä ihmisiä missä maailman kolkassa tahansa.

Kirjoittaja
Niko Rouhiainen Kauppalehti

Nyt se on todistettu: Moottoripyöräily pitää nuorena!

Kun keski-ikäiset miehet ostavat
moottoripyörän, monet puhuvat säälittävistä yrityksistä palauttaa kadonnut nuoruus ja voimat. Mutta kokeet todistavat, että moottoripyöräily auttaa ihan oikeasti pitämään kuskit nuorina aivoja stimuloimalla, kertoo japanilaisen Tohoku-yliopiston tutkija Ruyta Kawashima di.se:ssä.

Hänen työryhmänsä ja Yamaha Motor ovat yhdessä tehneet lukuisia kokeita nimenomaan keski-ikäisille miehille. Yhdessä jaettiin parikymmentä neli- ja viisikymppistä miestä kahteen ryhmään. Kaikilla oli moottoripyöräkortti,mutta kukaan ei ollut ajanut ainakaan kymmeneen vuoteen. Toinen ryhmä sai ajaa moottoripyörää päivittäin kahden kuukauden ajan, toinen pyöräili tai autoili.

Moottoripyöräryhmä pärjäsi selvästi paremmin kognitiivisissa testeissä. Muisti koheni huomattavasti, heidän mielensä oli valoisampi ja he tekivät vähemmän virheitä töissä.

Itsekin moottoripyöräilevä Kawashima summaa tulosten osoittavan selvästi, että henkistä tasoaan pystyy parantamaan yksinkertaisesti moottoripyörää ajamalla.

Lähde: Uusi Suomi

Keski-Suomen MP-näyttely
keräsi harrastajat koolleHarley-Davidson 1927

1000 cc

Linkki